Waar komen de Chelsea boots vandaan?

Deze schoenen gaan ver terug in de tijd, helemaal terug naar de Victoriaanse tijd. De ontwerper van deze schoen is Joseph en heeft dit ontwerp geclaimd als zijn eigen werk. Het ontwerp is speciaal ontworpen voor Koningin Victoria. De koningin was verliefd op het ontwerp en droeg deze schoenen dagelijks, dit gaf een vertrouwd gevoel en gaf aan hoeveel waarde zij hechte aan deze schoenen.

De schoenen waren stevig en werden zelfs populair bij het paardrijden. De schoenen zijn zonder veters ontworpen. Dat betekent dat de schoen zeer gemakkelijk te gebruiken is, zowel het aandoen als uitdoen kost vrijwel geen moeite. De elastische zijkanten maken de schoen flexibel voor elke grootte.

De naam ‘’Chelsea’’ is ontstaan door de populariteit in deze regio in de hoofdstad van Engeland. In de jaren vijftig en zestig werden de boots gedragen door bekende artiesten als The Rolling Stones. Ondanks de oudheid van deze schoen, is de schoen nog steeds razend populair. Het heeft een tijdloos ontwerp en de stijl kan gecombineerd worden met talloze mogelijkheden. De schoen werd in eerste instantie gedragen door een vrouw, maar naar mate de tijd zijn ook de herenschoenen erg populair geworden onder de mannen.

Afbeeldingsresultaat voor chelsea boots

Tegenwoordig zijn er moderne artiesten die het ontwerp naar eigen stijl ontwerpen en deze onder de doelgroep onder aandacht brengt. Onlangs heeft de bekende Amerikaanse producer en rapper Kanye West zich gemengd op de markt met verse ontwerpen van de Chelsea boots.

De eindeloze combinaties

De Chelsea boots worden vaak gecombineerd in formele stijlen, maar kan daarnaast ook heel tof staan met ripped jeans, urban hoody en een spijkerjasje zoals in de eerste foto. In de tweede foto worden de boots met een kleurloze outfit gecombineerd: donkere ripped jeans en trui met een stijlvolle hoed. Zoals te zien heel stijlvol en eindeloze combinaties mogelijk!

 

Afbeeldingsresultaat voor chelsea boots

dit delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Zoek je iets?