Horoscoop

Januari 2018

Waterman

Ben jij zo iemand die de tweede helft van een toneelstuk al met haar jas op de knieën en fietssleutels in de hand zit, om zodra het doek valt er als een speer vandoor te gaan? Op het moment ben je waar je bent en doe je wat je doet alleen maar omdat je hebt gezegd dat je dat zou doen, terwijl je eigenlijk veel liever iets anders, iets beters doet. Gelijk heb je: de toekomst roept en wacht niet.

Vissen

Het verschil tussen een ambitie en een droom is dat de eerste werkelijkheid kan worden en de tweede een fantasie is. Maar een droom kan wel eerst een ambitie worden en dan realiteit; je moet alleen ook echt willen dat het gebeurt. Er is niks mis met focussen op de dingen die mis kunnen gaan, dat laat juist zien hoe serieus je bent en hoe belangrijk het voor je is dat deze specifieke droom werkelijkheid wordt.

Ram

Voor het eerst in een hele lange tijd ben je weer je oude zelf. De planeten die jou al die tijd belemmerden zijn naar andere hoeken van het heelal verhuisd. Hoera. Verlost van hun invloed voel je je sterk, zelfverzekerd en klaar aan te pakken wat de wereld je te bieden heeft. Hoe nieuwer en onverwachter, hoe beter. Kom maar op, je kunt niet wachten om te beginnen.

Stier

Het lukt je misschien niet om álles zo te krijgen als je het hebben wil, maar met goed en doordacht onderhandelen kom je een heel eind. Bedenk welke dingen op je lijst je bereid bent op te offeren ten gunste van andere. En over hoe lang je een deal wil laten duren. Een flexibele overeenkomst die op de lange termijn voordelen biedt is, is voor jou een betere optie dan azen op een positie die niet houdbaar is.

Tweelingen

In het verleden was een relatie tussen jullie onmogelijk. Jullie levens gingen totaal andere kanten op en jullie hadden andere verplichtingen. Welnu: dat verandert allemaal. Willen jullie elkaar zien, dan kan dat – willen jullie meer dan vriendschap, dan kan dat zeker ook. Maar voel je daartoe vooral niet verplicht vanwege het feit dat die kans er nu is. Take it slow en zie waar het heen gaat.

Kreeft

Vaak wordt er gezegd dat de juiste kansen zich voordoen op de juiste momenten. Deze maand kan dat voor jou het geval zijn. Je hebt jezelf misschien nooit in de rol gezien die je nu aangeboden wordt, maar eigenlijk is die perfect voor je op dit moment in je carrière. Heb je het gevoel dat je deze kans nooit meer zult krijgen? Dat is niet helemaal waar, maar hoe eerder, hoe beter, dat wel. Grijp haar als je kunt.

Leeuw

Je wordt gevraagd om deel te nemen aan een project nog voordat je überhaupt kunt overzien wat het allemaal met zich meebrengt. Veel mensen supporten je en zeggen dat dit de beste ervaring ooit zal zijn. Ze laten je weten dat ze achter je staan. Het is altijd fijn om support te krijgen, maar jij bent ook prima in staat om dit alleen te doen. Jij maakt de beslissingen, niet zij. Laat je niet opjagen.

Maagd

Na een mislukte eerste poging is het tijd om het opnieuw te proberen. Je hebt de tijd gehad om je doelen en de methodes te herzien, je weet wat er moet gebeuren. Als vooruitgang in het begin langzaam lijkt te gaan, bedenk dan dat je terug moet naar je aanvankelijke situatie. Iedereen is in de tussentijd verder gegaan, dus je hebt wel wat in te halen. Maar het gaat al sneller en beter, de toekomst ziet er goed uit.

Weegschaal

Jij benadert nieuwe dingen meestal heel uitgebalanceerd. Kleine stapjes die gemakkelijk te managen zijn. Maar nu lijk je ineens door te slaan naar het andere uiterste: je riskeert alles in één keer, alsof je met roulette al je geld in op één nummer zet. Wat je wil winnen is echter geen geld maar liefde. Je weet dat je hier je hart volgt en niet je verstand, maar dat kan ook niet anders als het zó goed voelt.

Schorpioen

Wat je de komende weken gaat doen zal je agenda vele maanden bepalen. Het is een tijd voor buitengewone kansen. Nieuwe mogelijkheden dienen zich bijna elke dag aan. Het zijn er zo veel dat je niet goed weet voor welke je moet gaan. Raak niet te beduusd en focus op wat je écht wil. Wanneer je eenmaal je keuze hebt gemaakt, gaat het allemaal erg snel en wordt het lastig om erop terug te komen.

Boogschutter

Als je van plan bent iets moeilijks of gevaarlijks te doen, probeer je eerst een duidelijk idee van de omvang te krijgen. Vervolgens zeg je tegen jezelf dat je wel gek zou zijn, en loop je weg. Je bekijkt het nog eens van een afstand, in een breder perspectief. Uiteindelijk maak je een plan, wens je jezelf succes en doe je het. Je zit nu in de eerste fase: kijken, denken, twijfelen. Maar je komt terug, en je zult winnen.

Steenbok

Al jaren is er een continue druk in je leven aanwezig die je een bepaalde richting op probeert te duwen, maar je gaat er telkens tegenin om op je eigen gekozen pad te blijven. Nu zie je eindelijk in dat de weg waar je zo veel weerstand tegen hebt geboden, de juiste is. En dat niet alleen: het is ook de weg die je nu wil. Komt dat even mooi uit. Vanaf nu wordt het alleen maar makkelijker en leuker.


Zoek je iets?